Educació en el lleure

El nostre projecte neix de la voluntat de les monitores i monitores, exalumnes de l’escola, que tenen el desig de dur a terme activitats amb infants i adolescents amb l’objectiu d’arrelar un sentiment de pertinença envers l’escola; potenciant els vincles emocionals i afavorint vivències que els puguin enriquir com a persones i com a grup duent-ho a terme en un entorn diferent: la natura.

Ens avalen més d’una trentena d’anys dedicant els nostres estius a l’educació en el lleure; duent a terme Colònies, Casals d’estiu i Campaments.

Els nostre ideari es basa en:

-Impulsar la reflexió de l’infant, de manera, que això el permeti ser ell/a mateix a través de la guia del monitor i monitora envers aquest procés.

-Fomentar la formació del grup intergrupalment i intragrupalment.

-Trencar amb els estereotips, de manera que es pugui fomentar la cohesió del grup i el sentiment de pertinença a partir de la diferència com element enriquidor.

-Aprofitar la diferència que existeix entre l’entorn urbà , on viuen normalment. De manera que la natura esdevingui una oportunitat per trobar noves experiències.

-Conscienciar als infants del respecte i la importància de cuidar el nostre planeta a través de les nostres accions i activitats.

-Adaptar les activitats als interessos, inquietuds i necessitats de l’edat del grup d’infants que esdevenen protagonistes de les colònies.

-Potenciar la participació proactiva dels infants en els jocs i dinàmiques creades.

-Donar oportunitats a què els nens i nenes puguin créixer equivocant-se i provant alternatives per poder arribar a conclusions pròpies dotades de significat a través dels seus actes.

-Potenciar activitats als infants que els permetin fer-los créixer com a persones autònomes i que cuiden de les seves necessitats.

-Crear un espai de convivència on tothom pugui sentir-se valorat i respectat expressant el que sent i el que pensa.

IMG_20180718_113725

IMG_20180715_095911

IMG-20180630-WA0016